lørdag 21. november 2009

Lesebrettene kommer


Etter å ha lest flere anmeldelser av lesebrett på nettet, fant jeg ut at måtte kjøpe et brett fra Amazon for å teste om dette kan noe for seg å bruke i skolen. Mitt førsteinntrykk er at lesevennligheten er god, langt mer behagelig enn på en vanlig PC. Dette er virkelig ”bok på skjerm”.

Pedagogisk sett synes jeg det er interessant at brettet har en talesyntesefunksjon og en god ordbok som du veldig enkelt kan bruke når du leser en tekst. Man kan også sjekke engelske Wikipediaartikler som er relevante, men kan ikke bruke den til frisurfing i Norge. Det er også mulig å merke ord og skrive notater, men denne teksten er ikke så veldig enkel å overføre til PCen. Det er videre en fordel at man kan overføre PDF-artikler som man har på PCen over til boka. Det kan jo være greit å ha alt på et sted.

I denne sammenheng er det verdt å merke seg at Nasjonalbiblioteket nå er i ferdig med å digitalisere store deler av sin boksamling. Disse bøkene er gratis for brukerne. Her kan du lese 14.000 bøker fra 1990-tallet på nett, pluss 3.500 eldre bøker. 50 000 bøker skal legges ut i løpet av de to-tre neste årene. Det blir interessant å se hva som skjer med lesebrettene dersom man får mulighetene til å lese disse bøkene på nettet via lesebrettet. Kanskje vil man også i fremtiden få lov til å laste disse bøkene ned på brettet en gang i fremtiden.

Bildet er hentet herfra


Ingen kommentarer: